BBC boos op twitterende Will.i.am

De BBC is niet blij met The Voice-coach Will.i.am. De zender vindt dat de frontman van de Black Eyed Peas tijdens de uitzendingen van de Britse editie van de talentenjacht te veel twittert over de show en de deelnemers.

"We moeten meer respect tonen voor de kijkers thuis. Het lijkt wel alsof dat hem niets kan schelen", zegt een baas van de zender tegen de Britse boulevardkrant Daily Mirror. "Dit is de BBC en we maken hier serieuze televisie. Hij steekt de draak met de show", raast de zenderbaas verder.

Naar verluidt had de zender Will.i.am al eerder op de vingers getikt vanwege zijn getwitter, maar haalde de rapper alsnog zijn telefoon tevoorschijn. Will.i.am vindt juist dat hij via Twitter kijkers thuis kon bereiken. "Ik was niet onbeschoft, ik wilde in contact komen met de mensen die keken naar de show", twitterde hij eerder.

De 37-jarige rapper is momenteel te zien als coach in het eerste seizoen van de talentenjacht. Naast hem zitten ook Jessie J, Tom Jones en Donny O'Donoghue op de grote rode stoelen.