Pastoor kijkt uit naar derby in de play-offs

N.E.C. Nijmegen neemt het in de play-offs voor Europees voetbal op tegen aartsrivaal Vitesse. Trainer Alex Pastoor heeft zin in de clash. Vitesse en N.E.C. nemen het als nummer zeven en acht tegen elkaar op. Volgende week donderdag staat de wedstrijd in Nijmegen op het programma.

"Dat wordt natuurlijk een fantastische 'clash'. Ik moet zeggen dat ik daar ongelofelijk veel zin in heb", zei Pastoor na de 1-2 zege bij Heracles Almelo tegen Omroep Gelderland.  De kansen op de play-offs waren vooraf niet groot voor N.E.C. Doelpunten van Lasse Schöne en Généro Zeefuik bleken voldoende om de hoop te houden op Europees voetbal. "Als je het uiteindelijk haalt, dan moet je blij zijn. Dan moet je er even van genieten. Dus even feest vieren, stel ik voor, met ranja", aldus de jubelende Pastoor.

"De play-offs halen dat is één, maar dat is op zich geen prijs. Het is wel een geweldige bevestiging van waar we mee bezig zijn geweest", besluit de trainer van N.E.C., die afgelopen zomer overkwam van Excelsior. Na een wisselvallig eerste seizoenshelft knokten de Nijmegenaren zich na de winterstop richting de zevende plaats.