De Boer bevestigt Ajax-interesse in Büttner

Alexander Büttner staat op het verlanglijstje van Ajax. Trainer Frank de Boer bevestigt dat na afloop van het duel tegen Vitesse. Door de hardnekkige blessure van Nicolai Boilesen en het zo goed als zekere vertrek van Jan Vertonghen is Ajax op zoek naar defensieve versterking. Büttner kende een sterk seizoen bij Vitesse en speelde ook zondagmiddag tegen de Amsterdammers een goede wedstrijd.

De Boer beaamt dat de verrichtingen van de linksback nauwlettend in de gaten worden gehouden. Na afloop werd aan de oefenmeester gevraagd of de naam van Büttner bij Ajax wordt genoemd. De Boer antwoordde daarop bevestigend, maar wilde niet vertellen of de kersverse landskampioen ook een poging gaat wagen om de verdediger naar Amsterdam te halen. "Daar ga ik niet over speculeren. Maar hij staat wel op een lijstje."

Ajax won het duel tegen Vitesse overigens met 1-3. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft nog op achterstand door een treffer van Nick Hofs, maar stelden uiteindelijk nede dankzij treffers van Dmitry Bulykin, André Ooijer en Jan Vertonghen orde op zaken.