[Moto3] Uitslag Grand Prix van Portugal

Sandro Cortese heeft de Moto3-race in het Portugese Estoril op zijn naam geschreven. De Duitser klopte op de finsh Maverick Vinales en nam zo de leiding in het klassement over. Jasper Iwema kwam door een vroege valpartij niet over de finish.

In het begin van de race streed een grote groep coureurs om de leiding, maar Cortese en Vinales slaagden erin weg te rijden bij de rest en konden hierna strijden om de zege. Vinales voerde het tempo aan, maar op vijf ronden van het einde waagde Cortese zijn eerste poging. De Spanjaard sloeg meteen terug, maar de Duitser weigerde op te geven. In de slotronde waren er enkele achterblijvers en op het rechte stuk naar de finish wist Cortese hiervan het meest te profiteren door met een miniem verschil van Vinales te winnen.

Achter dit duo vonden ook fraaie gevechten plaats, zoals tussen Luis Salom en Zulfahmi Khairuddin. Salom trok uiteindelijk aan het langste eind om zo de laatste plaats op het podium in te nemen. Ook om plaats vijf werd fel gestreden. Efren Vazquez wist deze plaats te bemachtigen, voor Niccolo Antonelli, Alex Rins en Danny Kent.