Guardiola neemt op emotionele wijze afscheid

Pep Guardiola heeft gisteren op emotionele wijze afscheid genomen van het publiek in Barcelona. De trainer van Barça maakte vorige week bekend te vertrekken bij de succesvolle formatie en werd gisteren tijdens en na afloop van de wedstrijd tegen stadgenoot Espanyol (4-0 winst) uitgebreid bedankt voor zijn inzet.

Guardiola werd door ruim 98.000 supporters toegezongen in een wedstrijd waarin sterspeler Lionel Messi viermaal het net vond. "Lionel staat al het hele seizoen in de spotlights. Ik kan niet jaloers zijn. Hij heeft mij geholpen een succesvolle coach te worden," zei Guardiola over de beste speler ter wereld. De Argentijn vierde zijn vierde doelpunt van de avond met de Spaanse succestrainer. "Ik dank hem voor het mooie gebaar," zei de oefenmeester.

Hij zag voor het duel tegen Espanyol een enorm spandoek uitgerold worden met daarop zijn foto, het clublogo van Barcelona en de tekst "We houden van je, Pep." De coach nam na afloop van het duel in de middencirkel de microfoon en bedankte de fans, de spelers en de club. "Ik heb vijf jaar van dichtbij van de geweldige show van de jongens op het veld mogen genieten. Ik zal jullie missen, maar ik zal nooit echt weggaan," zei de coach die nog twee wedstrijden voor de boeg heeft. Eerst het competitieduel tegen Betis en daarna nog de bekerfinale tegen Athletic Bilbao.