[NBA] Titelverdediger Dallas strandt

Het doek is gevallen voor Dallas Mavericks in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De titelhouder verloor ook het vierde duel in de eerste ronde van de play-offs van Oklahoma City Thunder (97-103), dat zich als eerste ploeg verzekerde van de tweede ronde van het naseizoen. De laatste keer dat de regerend kampioen al in de eerste ronde van de play-offs sneuvelde was in 2007, toen Miami Heat afgedroogd werd door Chicago Bulls.

Dallas ging lang aan de leiding, maar in de slotfase stelde Oklahoma orde op zaken. James Harden scoorde vijftien van zijn 29 punten in het laatste kwart. Topscorer van de wedstrijd werd echter Dirk Nowitzki van de Mavericks met 34 punten.

San Antonio Spurs nam alvast een voorschot op de volgende ronde door ook het derde duel van Utah Jazz te winnen. Architect van de 102-90 zege was Tony Parker met 27 punten. De Spurs kunnen maandag de klus afmaken. Los Angeles Clippers won met 87-86 van Memphis Grizzlies en tilde daarmee de stand in de best-of-sevenserie naar 2-1.

In het oosten nam Indiana Pacers een 3-1 voorsprong op Orlando Magic, door na verlenging met 101-99 te winnen. George Hill was twee seconden voor tijd tweemaal trefzeker vanaf de vrijeworplijn. Indiana had in het laatste kwart nog een voorsprong van negentien punten weggeven.

David West kwam tot 26 punten voor Indiana. Tegenstanders Jason Richardson en Glen Davis scoorden respectievelijk een en twee punten minder. Dinsdag wordt in Indianapolis het vijfde duel gespeeld.