Feyenoordfans zoeken confrontatie in Leeuwarden

Een groep van zo'n tachtig supporters van Feyenoord heeft zaterdagavond in Leeuwarden de confrontatie gezocht met fans van sc Cambuur. De politie kon voorkomen dat het bij het Zaailand tot een treffen kwam tussen de twee groepen. Daardoor liep het met een sisser af, meldt een woordvoerder van de politie.

Feyenoord speelt zondag het laatste duel van de competitie tegen sc Heerenveen. De gemeente Heerenveen heeft een noodverordening afgekondigd rond de wedstrijd, nadat er signalen waren binnengekomen dat fans van de Rotterdamse club op de bonnefooi naar Friesland zouden afreizen. Omdat ze zonder kaartje het stadion niet in mogen, is volgens de gemeente de openbare orde in het geding.

Feyenoorders zonder kaartje voor de wedstrijd zijn tot en met zondag niet welkom in de gemeente. Fans met een kaartje moeten met een verplichte combivervoersregeling naar Heerenveen komen. Overtreders van het noodbevel kunnen rekenen op een stadionverbod van de KNVB. Controles op de toegangswegen naar Heerenveen zullen naar verwachting voor verkeershinder zorgen.