Ontvoerde Nayati spreekt dank uit

De in Maleisië ontvoerde 12-jarige Nayati Moodliar heeft op internet zijn dank uitgesproken voor de steun die hij heeft ontvangen. In de video zegt hij dat alles goed met hem gaat en dat hij in in goede gezondheid verkeert.

De Nederlands-Zuid-Afrikaanse jongen werd donderdag vrijgelaten na bijna een week eerder in een buitenwijk van de hoofdstad Kuala Lumpur te zijn ontvoerd. "Ik wil iedereen bedanken die voor mij heeft gebeden", zegt Nayati. "Jullie hebben me gevonden."

De familie van Nayati sprak kort na zijn vrijlating via Facebook al van een traumatische tijd voor de jongen. De familie spoorde de afgelopen week via Twitter en Facebook aan naar Nayati uit te kijken. De Telegraaf meldde zaterdag dat er 75 duizend euro losgeld betaald is voor de vrijlating van de jongen.

De tiener werd vrijdag onderweg naar school door mannen in een auto gesleurd. Zijn ouders komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en wonen momenteel tijdelijk in Maleisië omdat de vader daar werkt. Het gezin woont al elf jaar in Son en Breugel.