'Een derde vrouwen wil toyboy'

Steeds meer vrouwen willen een jongere man. Dit blijkt uit onderzoek van datingsite Parship onder 4500 Britse single vrouwen, meldt The Daily Mail.

Een derde van de 40-plussers is actief op zoek naar een relatie met een man die minimaal 5 jaar jonger is. In 2005 bleek uit een vergelijkbaar onderzoek dat nog slechts 8 procent van de vrouwen daarin geïnteresseerd was.

Tevens blijkt dat vrouwelijke 30'ers, die traditioneel vaak een oudere man willen, nu ook veel vaker een jongere man zoeken, hoewel dat percentage met 17 procent nog beperkt is. Ook bij mannelijke 20'ers en 30'ers is het percentage dat actief een oudere vrouw zoekt flink omhooggegaan. Was dat in 2005 slechts 5 procent, nu is dat 18 procent.

Volgens psycholoog en dating-expert Victoria Lukats is de trend overduidelijk: "Een jongere man daten is nu mainstream en acceptabel geworden. Misschien komt dat ook door de media die bericht over celebrities met een jongere partner. Ook internet-daten helpt; singles focussen zich nu meer op gemeenschappelijke interesses in plaats van leeftijd."

'Een derde vrouwen wil toyboy' (Foto: Novum)