Robot-MMO van Nederlandse bodem

De Amsterdamse indie-developer Gamundo werkt al enige tijd stilletjes aan een Robot-MMO genaamd Panzer Pets, dat uit moet komen voor PC, Mac, iOS en Android. Om geld op te halen om Panzer Pets uit te kunnen brengen, is Gamundo nu begonnen met een inzamelingsactie via Kickstarter.

Panzer Pets draait om het verzamelen van robot-onderdelen en het bouwen van robots. Met je team van robot-metgezellen ga je vervolgens de wijde wereld verkennen, die redelijk aan puin ligt vanwege een apocalyps in het verre verleden.

"Wat gameplay betreft moet je bij Panzer Pets denken aan een mix van Pokemon, Fallout, Scrapheap Challenge en Magic the Gathering", legt designer Eva Jobse uit. "Je verzamelt robot-onderdelen en ruilt deze met andere spelers, tot je een sterk team van robots kan bouwen. Hiermee voltooi je quests en dungeons of vecht je tegen andere spelers in toernooien".

De dungeons van Panzer Pets worden willekeurig gegenereerd, waardoor de layout en tegenstanders telkens anders zijn en de speler steeds nieuwe uitdagingen kan aangaan. Verder heeft het spel diverse multiplayer componenten waaronder arena's en guildhouses. Wanneer Panzer Pets zijn doel haalt op Kickstarter, wordt het spel dit najaar verwacht.

Panzer Pets

Panzer Pets