De Graafschap legt gewilde spits vast

Sam Hendriks blijft tot medio 2015 behouden voor De Graafschap. De spits verkiest een langer verblijf bij de Doetinchemmers boven een aantal grotere clubs. Het zeventienjarige talent kampt sinds medio 2011 met een blessure. Hij vindt dat er vertrouwen spreekt uit het feit dat De Graafschap alsnog langer met hem door wil.

"Dat de club mijn contract openbreekt tijdens mijn revalidatie geeft aan hoe er over mij gedacht wordt. Ik wil dat niet beschamen en hoop de komende jaren verder te kunnen werken aan mijn ontwikkeling", zegt het talent op het digitale thuis van de club.

Hendriks sluit niet uit dat hij eerst zijn debuut in de hoofdmacht van De Graafschap afwacht, alvorens hij aan een nieuw avontuur denkt. "Luuk de Jong heeft ook eerst zijn opleiding afgemaakt en zijn debuut gemaakt in het eerste, alvorens hij de overstap maakte naar FC Twente. Ik wil graag eerst een vaste waarde zijn in het eerste team en dan kun je altijd de stap naar elders nog maken."

Hendriks toonde vorig seizoen zijn grote waarde in de jeugdopleiding van De Graafschap. Hij groeide uit tot de topscorer van de landelijke eerste divisie voor A-junioren. Op die manier werd hij onder meer jeugdinternational.