Excelsior nog niet bezig met Europa

Excelsior weigert te dromen over een Europees avontuur. De club komt in aanmerking voor een Europa League-ticket als FC Twente en sc Heerenveen zich al plaatsen voor het toernooi. De Nederlandse competitie eindigt als derde in het Fair Play-klassement van de UEFA. Daardoor mag er volgend seizoen één extra ploeg uitkomen in de Europa League.

Aangezien FC Twente, sc Heerenveen en PSV naar alle waarschijnlijkheid directe plaatsing voor het toernooi afdwingen, maakt Excelsior kans op een Europees ticket. "Maar zover is het nog lang niet”, stelt Simon Kelder, algemeen directeur van Excelsior, tegenover De Telegraaf. "Er zijn zo veel verschillende scenario’s denkbaar dat wij daar nog niet aan denken. Alles draait bij ons eerst op de wedstrijd van morgen (zondag, red.) tegen PSV, daar richten we ons volledig op. Daarna kijken we wel weer verder.”

De Kralingers zijn nog met De Graafschap verwikkeld in de strijd om voorlopig lijfsbehoud. Door de 2-2 van woensdag in een onderling duel heeft Excelsior twee punten achterstand op de Doetinchemse concurrent. Tegen PSV heeft de opleidingsclub alleen aan drie punten genoeg om eventueel directe degradatie af te wenden. Dan moet De Graafschap punten laten liggen tegen ADO Den Haag.