Mancini: "Newcastle moeilijker dan United"

De coach van Manchester City, Roberto Mancini, heeft gezegd dat de aankomende wedstrijd van zijn team tegen Newcastle United zwaarder zal worden dan de gewonnen derby tegen Manchester United. Afgelopen maandag won City in eigen huis met 1-0 van United, waardoor The Citizens op doelsaldo de koploper in de Premier League zijn.

"Ik denk dat deze wedstrijd moeilijker voor ons zal zijn. De wedstrijd tegen United was thuis en we moesten erg goed spelen om te winnen, maar Newcastle is uit en is dus zwaarder voor ons", aldus de Italiaan. Vooral het scorend vermogen van Newcastle-spits Papiss Cissé baart hem zorgen. "Cissé is ongelooflijk. Hij heeft twee fantastische doelpunten gemaakt tegen Chelsea. Maar niet alleen hij, hun hele team speelt erg goed. Ze spelen elke wedstrijd om te winnen."

Praten over eventuele kansen om de Premier League te winnen wil Mancini nog niet. "Ik ben blij dat we nu hier staan en deze kans hebben na acht punten achterstand op United te hebben gehad. (...) We hebben nog twee wedstrijden te gaan en alles kan gebeuren in het voetbal."

Roberto ManciniRoberto Mancini (Foto: Pro Shots)