'Wibi Soerjadi heeft meer schuldeisers'

Wibi Soerjadi lijkt naast muziekhandel Spanjaard BV nog meer schuldeisers te hebben. Twee mannen beweren nog duizenden euro's tegoed te hebben voor verschillende werkzaamheden bij de pianist.

Cor Raats, die 'allerlei werkzaamheden' zegt te hebben verricht bij Soerjadi, krijgt naar eigen zeggen nog bijna veertienduizend euro. "Ik ben boos en heel erg teleurgesteld", vertelt hij aan RTL Boulevard. "Ik heb facturen en aanmaningen verstuurd, maar daar heb ik nooit een reactie op gehad."

Ook staat Soerjadi in het krijt bij Richard Pereira, die naar eigen zeggen verschillende keren het geluid verzorgde bij tuinconcerten. Het zou gaan om een paar duizend euro.

Vorige week werd beslag gelegd op de recettes van Soerjadi. De opbrengsten van zijn optredens gaan nu naar Obbo Spanjaard, de schuldeiser die nog 175.000 euro krijgt van de pianist. Soerjadi regelde jaren geleden dat de muziekhandel van Spanjaard de zorg over zijn Bösendorfer vleugel op zich nam. Volgens Soerjadi ging het om een sponsordeal, maar dat betwist de muziekhandel.