Geblesseerde Murray niet in Madrid

Andy Murray heeft zich vrijdag geblesseerd afgemeld voor het ATP-toernooi in Madrid. De als vierde geplaatste Schot heeft last van zijn rug. Op doktersadvies neemt hij daarom rust. Murray noemt zijn afmelding 'een grote teleurstelling'. "Ik kom altijd graag naar Madrid. Ik kijk er naar uit om volgend jaar terug te keren."

Ondertussen hekelde Rafael Nadal het toernooi in de Spaanse hoofdstad. Vooral de keuze om dit jaar op felblauw gravel te spelen, viel bij de gravelkoning niet in goede aarde. "De ATP had zo'n wijziging nooit toe mogen staan bij een toernooi van deze omvang." De nummer twee van de wereld klaagde bovendien dat de ondergrond te zacht en glad was en dat de reclameborden te laag zijn en dezelfde kleur hebben als de baan.

Nadal is al kritisch sinds het toernooi van Madrid in 2009 veranderde van een hardcourttoernooi in het najaar naar een graveltoernooi in het voorjaar. De gravelbijter vindt het niets dat de hoogte en de ijle lucht in Madrid zijn spel op gravel geen goed doen. Van de 35 finales op het gemalen baksteen die Nadal speelde, verloor hij er slechts twee. Beide keren was dat in Madrid.