Politieacademie werkt achterstand examens weg

De Politieacademie verwacht de examenachterstand binnen afzienbare tijd te hebben weggewerkt. Twaalf voltijds examinatoren zijn aangesteld en er worden twee inhaalweken georganiseerd, meldt de academie vrijdag.

De examens die niet door konden gaan worden zo snel mogelijk opnieuw ingepland en afgenomen. Studenten die op het punt staan hun studie af te ronden krijgen voorrang.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) maakte onlangs bekend dat de achterstand eind februari 264 examens bedroeg, op een totaal van 26.000 examens die jaarlijks worden afgenomen.

De problemen met de examinering werden veroorzaakt, omdat de academie begin november is gestopt met het inhuren van politiemensen tegen de voor externe verhuur gangbare tarieven en voorwaarden als freelance examinatoren en docenten.

Met de nieuwe examinatoren kan de politieacademie aan zo'n 75 procent van de vraag voldoen. De overige examens worden uitgevoerd door gastexaminatoren, die vanuit de korpsen beschikbaar worden gesteld. Zij krijgen betaald in de vorm van meeruren of overwerk.