Degenkolb pakt eerste rit Vierdaagse van Duinkerke

De eerste etappe in de Vierdaagse van Duinkerke is een prooi geworden voor John Degenkolb. De sprinter van het Nederlandse Argos-Shimano won na 167,7 kilometer in de straten van Coquelles de sprint van een kopgroep van tien renners.

Nadat een kopgroep van vijf man, met daarbij de Nederlander Bert-Jan Lindeman van Vacansoleil, op tijd was gegrepen ontstond op een klimmetje in de plaatselijke omloop een nieuwe kopgroep. Die groep kwam in schuifjes tot stand en als een van de laatsten kwam Degenkolb aansluiten.

Ondanks enkele demarrages in de kopgroep kwam het toch tot een sprint. Degenkolb leek daarin ingesloten te zitten, maar met een klein duwtje tegen de Fransman Julien Guay kwam de Duitser toch nog eenvoudig als winnaar uit de bus.

De Italiaan Danilo Napolitano (Acqua & Sapone) werd tweede en de Fransman Pierrick Fedrigo (FDJ-BigMat) derde. Degenkolb is logischerwijs ook de eerste leider in de Franse rittenkoers. De Vierdaagse van Duinkerke gaat morgen verder met een etappe naar Montreuil-sur-Mer.