Gordon-Levitt werkt aan remake Little Shop of Horrors

Acteur Joseph Gordon-Levitt werkt aan een remake van een filmversie van Little Shop of Horrors. De Inception-ster overweegt ook de hoofdrol te spelen in de filmmusical, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Gordon-Levitt is een van de initiatiefnemers van de film. Broadway-producent Marc Platt is aangetrokken om de film te produceren. Roberto Aguirre-Sacasa, de schrijver die de musical over Spider-Man schreef, schrijft het scenario van de remake.

De muziekfilm over een bloemist die op een dag een vleesetende plant ontvangt, kwam voor het eerst uit in 1960. Die film, waarin Jack Nicholson een van zijn eerste filmrollen speelde, is losjes gebaseerd op de legende van Faust. In 1986 kreeg de musical opnieuw een verfilming met Rick Moranis en Steve Martin in de hoofdrollen.

De 31-jarige Gordon-Levitt is in de nieuwste filmversie te zien als de bloemist Seymour. Zijn plant blijkt een prachtige stem te hebben, maar alleen als hij mensenvlees te eten krijgt. Seymour blijft hem voeden, om het succes van zijn plant te kunnen blijven volhouden.

Wanneer Little Shop of Horrors in productie gaat, is nog onbekend.