Dochter Al Pacino verfilmt leven 'stomme' actrice

Julie Pacino is van plan een film te maken over het leven van Mary Pickford, de actrice die beroemd werd door stomme films. De dochter van Al Pacino heeft met een aantal producenten de filmrechten gekocht van de biografie van Pickford. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De jonge filmmaker Josh Fagin schreef het scenario van de film en Jennifer DeLia gaat de film regisseren. De 22-jarige Pacino wil de film produceren, of ze ook gaat acteren, is nog onbekend. Ze heeft nog geen ervaring als actrice, maar heeft in 2009 wel een korte film geschreven en geregisseerd. Ze produceerde vorig jaar de film Billy Bates van DeLia.

De Canadese Mary Pickford begon in 1909 haar carrière in stomme films omdat ze geen geld had. Ze werd al snel beroemd. Ze won in 1929 een Oscar voor haar sprekende rol in de film Coquette. Ze gooide in het begin van de jaren dertig het roer om en werd schrijfster.

De film over het leven van Mary Pickford moet volgend jaar in productie gaan. Het filmproject is mogelijk geïnspireerd door de succesvolle Franse film The Artist. De stomme film The Artist won dit jaar een Oscar voor beste film.