'Gameontwikkelaars weten nagenoeg niks over Wii U'

Gamestudio's buiten Nintendo worden in het ongewisse gelaten over de specificaties van de Wii U. Een aantal bedrijven kent nog steeds niet alle functies van de spelcomputer. Ook mag de geleverde hardware niet worden geopend om de binnenkant bestuderen. Dat beweren anonieme gameontwikkelaars op de grootste game-community op het internet NeoGAF.

Verschillende bedrijven werken al grofweg twee jaar aan spellen voor de Wii U. In augustus heeft Nintendo de vierde versie van de spelcomputer naar gameontwikkelaars gestuurd. Het zou gaan om een selecte groep bedrijven. Bovendien kregen belangrijke studio's nieuwe hardware eerder geleverd dan andere bedrijven.

Nintendo wil de Wii U tegen het eind van dit jaar op de markt brengen. Hoeveel de spelcomputer, die zich met een tabletcontroller onderscheidt van de concurrentie, moet kosten is nog niet bekend. Volgens techwebsite The Verge wordt de Wii U de duurste spelcomputer die het Japanse gamebedrijf ooit op de markt heeft gebracht. Tot op heden waren de Nintendo Wii en 3DS met 249 euro het duurst.


'Gameontwikkelaars weten nagenoeg niks over Wii U' (Foto: Novum)