[Premier League] Newcastle deelt dreun uit aan Chelsea

Chelsea heeft woensdag in de strijd om een Champions Leagueticket een gevoelige nederlaag geleden. De Londense club verloor op eigen veld met 2-0 van directe concurrent Newcastle United en blijft steken op de zesde plaats. Papiss Cissé maakte beide goals voor Newcastle, waar de Nederlander Tim Krul onder de lat stond.

Chelsea heeft slechts een minieme kans om op basis van de ranglijst Champions Leaguevoetbal af te dwingen. Alleen als op 19 mei de finale van Bayern München wordt gewonnen, zijn de Blues als titelverdediger volgend seizoen van de partij.

Tottenham Hotspur deed woensdagavond wel goede zaken. Degradatiekandidaat Bolton Wanderers werd in het Reebok Stadium met 4-1 verslagen. Rafael van der Vaart was een van de doelpuntenmakers, Emmanuel Adebayor scoorde twee keer. Bolton-speler Fabrice Muamba, die op 17 maart werd getroffen door een hartaanval, keerde voor het eerst terug in het stadion, maar speelde nog niet.

De Spurs behouden door de zege de vierde plaats, die aan het eind van het seizoen recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. De ploeg heeft een beter doelsaldo dan nummer vijf Newcastle en een puntje minder dan nummer drie Arsenal. Chelsea heeft met nog twee wedstrijden te spelen een achterstand van vijf punten op de derde plaats.