Student in cel VS drinkt urine om te overleven

Een Amerikaanse student die door agenten in een cel was gestopt en vervolgens vijf dagen lang werd vergeten heeft zijn eigen urine gedronken om te overleven. Dat zei hij dinsdag. De DEA, de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst, zegt dat het om een misverstand gaat.

De 24-jarige Daniel Chong werd 21 april samen met acht anderen opgepakt door DEA-agenten. Bij de actie werden achttienduizend xtc-pillen in beslag genomen. Chong werd in een tijdelijke cel zonder ramen geplaatst. Toen hij dacht de cel niet meer te zullen verlaten beet hij het glas van zijn bril kapot om met een scherf 'sorry mam' in zijn arm te kerven.

Toen Chong 25 april werd gevonden werd hij naar een ziekenhuis gebracht waar hij werd behandeld voor krampen, uitdroging en een geperforeerde long. De schade aan zijn long was het gevolg van het inslikken van een van de glasscherven.

Chong kreeg ook een wit poeder binnen dat volgens DEA-agenten per ongeluk in de cel was achtergelaten. Het bleek om methamfetamine te gaan. Chong zei te hebben gehallucineerd in de cel. "Ik was compleet doorgedraaid."

Chongs advocaat zei een zaak te willen beginnen tegen de Amerikaanse regering.