Alonso roemt Ferrari-team

Het Formule 1-team van Ferrari heeft sinds de titel in 2007 met Kimi Räikkönen nog niet weer een wereldkampioenschap gewonnen. Toch vindt coureur Fernando Alonso dat de Italiaanse renstal vrijwel het perfecte team is, ondanks dat het nu niet voor de wind gaat.

"Voor mij bestaat er geen enkele twijfel. Als je alle externe factoren buiten beschouwing laat zijn we op dit moment bijna een perfect team. Dat wil echter niet zeggen dat het er makkelijker op wordt, want als je met de auto constant op de limiet moet rijden krijg je het gevoel dat je dertig meter boven de grond op een dun touwtje balanceert. Je hele kwalificatie kan worden verpest doordat je één keer iets te ver over de kerbstones rijdt of als je een keer je wielen blokkeert bij het aanremmen," zei Alonso.

De Spanjaard werd in 2010 in zijn eerste jaar bijna kampioen, maar een verkeerde strategie in de slotrace van het seizoen brak hem op. "Al deze dingen en gebeurtenissen maken het team wel sterker. De fouten die we vorig jaar maakten met de strategie en pitstops komen nu niet meer voor."