Webber wil niet naar Ferrari

Mark Webber zou volgens diverse media al een voorcontract bij Ferrari hebben getekend voor het seizoen 2013. De Australische Formule 1-coureur komt nu nog uit voor Red Bull Racing, maar zou bij de Italiaanse renstal Felipe Massa moeten opvolgen, als tussenpaus voor Sauber-coureur Sergio Perez.

"Ik heb niets getekend en richt me bovendien voor de volle honderd procent op Red Bull en mijn werk voor dat team," zei Webber tegen ESPNF1. De 35-jarige Australiër houdt zich nog niet met zijn toekomst bezig. "Het seizoen is namelijk nog lang en ik focus me er alleen maar op zo goed mogelijk te presteren. We hebben pas vier races achter de rug, dus het is nog lang geen tijd om aan de toekomst te denken. Dat is iets voor veel later in het jaar."

Webber vindt het geen probleem dat hij in verband wordt gebracht met Ferrari als vervanger van Massa, want in het verleden zijn al meer namen genoemd van coureurs die de Braziliaan mogelijk zouden gaan vervangen. "Eerst was Jenson Button zijn gedoodverfde opvolger, daarna werd Pérez naar voren geschoven en nu zijn de pijlen ineens op mij gericht."