Verkoop Microsoft-producten op de helling in Duitsland

Diverse producten van Microsoft mogen binnenkort mogelijk niet meer in Duitsland verkocht worden. Het betreft onder meer het besturingssysteem Windows 7 en de Xbox 360-spelcomputer. Microsoft verloor woensdag een zaak die Motorola in Mannheim had aangespannen over het gebruik van de H264-videocompressietechnologie.

In een verklaring laat Microsoft weten dat het binnenkort tot overeenstemming denkt te komen met Motorola. "Uiteindelijk zal Motorola zijn patenten tegen redelijke voorwaarden beschikbaar stellen." Microsoft en Apple hebben nog een zaak aangespannen omdat Motorola te veel zou vragen voor het gebruik van de videotechnologie. De rechter heeft zich echter niet uitgesproken over de toelaatbaarheid van Apple-producten.

De uitspraak van de Duitse rechtbank heeft vooralsnog geen invloed op de beschikbaarheid van de Xbox 360 in de Verenigde Staten of Nederland. Ook voor de rest van Europa worden weinig problemen verwacht. Microsoft verplaatste eerder dit jaar zijn Europese distributiecentrum van Duitsland naar Nederland.

Motorola mag vooralsnog geen verkoopverbod afdwingen op last van de Amerikaanse rechter. Op zijn vroegst volgende week wordt duidelijk of er alsnog een verbod van kracht zal worden.


Microsoft-producten geblokkeerd in Duitsland (Foto: Novum)

Bericht bewerkt door: Redactie FOK!