Toeristen in Limburg extra gecontroleerd om wietpas

De politie in Limburg voert sinds dinsdag extra verkeerscontroles uit. Hiermee hoopt de politie vooral buitenlandse toeristen te wijzen op het nieuwe drugsbeleid in de regio. Dat meldt een woordvoerder van de politie woensdag.

De controles vinden met name plaats op de invalswegen naar de gemeente Maastricht. Daarbij deelt de politie ook folders uit met informatie over het gewijzigde drugsbeleid. "Veel mensen zijn inmiddels op de hoogte, maar de aantrekkingskracht van de Nederlandse coffeeshops reikt ver", aldus een woordvoerder van de politie.

Het politiekorps in de regio wordt voor deze tijdelijke maatregel versterkt met 24 extra agenten. Ook is samenwerking gezocht met gemeenten, het Korps Landelijke Politiediensten, en de Duitse politie.

Sinds dinsdag is de wietpas verplicht in het zuiden van het land. Coffeeshops zijn besloten clubs geworden. Alleen wie in Nederland woont, kan lid worden van een coffeeshop. De overheid hoopt met deze maatregel overlast van buitenlandse drugstoeristen tegen te gaan.