Motorrijder wil schadevergoeding voor permanente erectie

Alhoewel BMW in Noord-Amerika ongetwijfeld te maken heeft gehad met niet alledaagse rechtszaken, heeft Henry Wolf uit Californië toch een primeur: hij heeft een zaak aangespannen tegen het autoconcern omdat het zadel van zijn motorfiets hem een erectie heeft gegeven waar hij maar niet vanaf komt.

De claim is ingediend tegen zowel BMW America als zadelfabrikant Corbin-Pacific en stelt dat Henry's problemen begonnen na een rit van vier uur op zijn BMW motorfiets uit 1993. Wolf eist een vergoeding voor gederfde inkomsten, medische uitgaven, emotionele schade en voor wat hij zelf 'algemene schade' noemt.

Wolf zegt dat hij inmiddels 20 maanden non-stop een erectie heeft. Helaas brengt dit ook een onplezierig neveneffect met zich mee, omdat hij nu 'niet in staat is voldoening te krijgen uit seksuele activiteiten, hetgeen hem substantiële emotionele en mentale schade geeft.'

Dr. Michael Lutz, verbonden aan het Michigan Institute of Urology, stelt dat er geen medisch bewijs is dat Wolfs claim kan ondersteunen. Hij neemt echter niet alle hoop weg: "Het is een bekend gegeven dat als zenuwen en bloedvaten in de penis gedurende een bepaalde tijd bekneld raken, door een zadel van een motorfiets of door wat dan ook, dit kan leiden tot een langdurige verstijving van de genitaliën. Dit is een probleem dat niet alleen bij mannen speelt; ook bij vrouwen kan dit leiden tot een langere verdoving van dat deel van het lichaam."

Volgens BMW Motorcycles of Southeast Michigan is Wolf bij het autoconcern aan het verkeerde adres. "De eiser had zijn motorfiets uitgerust met een bijgekocht zadel die in de handel zijn vanaf 200 dollar en dus niet het originele BMW-zadel. Men koopt deze zadels meestal omdat ze deze comfortabeler vinden dan de originele. Iemand kan langer of korter zijn en daarom een hoger of lager zadel willen. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld oververhitte zadels," aldus Theresa van BMW Motorcycles of Southeast Michigan.