Tot jaar cel voor afpersen homopaar met seksfoto's

In een afpersingszaak heeft de rechtbank in Almelo dinsdag celstraffen tot een jaar uitgedeeld. Drie verdachten hadden op een gestolen laptop seksueel getinte foto's en filmpjes gevonden en vroegen een homostel 7500 euro voor de teruggave van de computer.

Een 24-jarige vrouw uit Dedemsvaart werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en haar mannelijke medepleger van 31 jaar uit Dedemsvaart tot een jaar. De derde verdachte, een 53-jarige man uit Coevorden, werd veroordeeld tot een maand cel. Hem was afpersing, diefstal van de laptop en harddrugsbezit ten laste gelegd.

Het Openbaar Ministerie wilde dat de drie zwaarder gestraft zouden worden. Tegen de twee mannen had justitie achttien maanden celstraf geëist en tegen de vrouw een jaar. Het OM gaat zich zeker beraden op hoger beroep, helemaal in de zaak van de Coevordenaar die een maand kreeg opgelegd, laat een woordvoerder van het OM weten.

De slachtoffers uit Westerhaar deden in november aangifte van diefstal van hun laptop. Eind december kregen ze een brief dat ze 7500 euro moesten betalen, anders zouden de seksueel getinte afbeeldingen op internet worden gezet. De inzet van een undercoveragent bij de overdracht van het geld in Dedemsvaart leidde tot de aanhouding van het drietal.