'Wii U wordt Nintendo's duurste spelcomputer ooit'

De Wii U wordt de duurste spelcomputer die Nintendo in zijn dertig jaar als gamebedrijf op de markt heeft gebracht. Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite IGN moet Wii U op z'n minst driehonderd dollar kosten, vijftig dollar meer dan Nintendo's vraagprijs voor de Wii en de Nintendo 3DS.

Waar de Nintendo Wii in 2006 voor 250 dollar gretig aftrek vond, moest Nintendo vorig jaar de vraagprijs van de 3DS bijstellen. De draagbare spelcomputer verkocht zo slecht dat de vraagprijs met zeventig euro verlaagd werd. Tot op heden lijdt Nintendo verlies op elke verkochte 3DS.

Het Japanse gamebedrijf kan het zich volgens IGN niet veroorloven de Wii U ook met verlies te verkopen. Vorige week maakte Nintendo bekend dat het vorig boekjaar 403 miljoen euro verlies leed.

Het meest interessante onderdeel van de Wii U, die qua rekenkracht lijkt op de lager geprijsde Xbox 360 en PlayStation 3, is de tabletcontroller. Deze controller beschikt over bewegingssensoren, een camera en een aanraakscherm. Begin juni onthult Nintendo meer eigenschappen van de controller. Ook wordt dan bekendgemaakt wanneer de Wii U in de winkels ligt.

Nintendo heeft aangegeven dat de prijs niet in juni bekendgemaakt wordt.