Bobby Brown: ik heb niets met dood Houston te maken

Bobby Brown ontkent dat hij iets te maken heeft met de dood van zijn ex Whitney Houston. "Ik ben niet de reden dat ze er niet meer is", zegt Brown tijdens een interview met het Amerikaanse entertainmentprogramma Today. "Het is ongelooflijk dat mensen dat zeggen."

Velen beweren dat Houston door haar ex Bobby Brown aan de drugs is geraakt. In de hotelkamer waar in februari het levenloze lichaam van Houston is gevonden, werd cocaïne aangetroffen. "Ik werd nooit high door drugs voor ik Whitney ontmoette. Ik rookte wiet en dronk bier, maar ik ben niet degene door wie ze aan de drugs raakte", vertelt Brown in het interview dat woensdag volledig in de Verenigde Staten wordt uitgezonden.

Het doet Brown, die vijftien jaar getrouwd was met Houston, pijn dat ze aan de gevolgen van drugsgebruik is overleden. "Ik ben al zeven jaar van de drugs af. Ik wist niet dat ze nog steeds met een verslaving kampte. Maar het is een zwaar gevecht om van de drugs af te blijven."

Ook vindt Brown het moeilijk dat sommigen beweren dat het dankzij hem bergafwaarts ging met de zangeres. "Ik voel me er verschrikkelijk onder. Maar ik weet wel beter", zegt de 43-jarige zanger. "Als iemand ons echt zou kennen, zouden ze weten hoeveel we voor elkaar betekenden, hoe gelukkig we samen waren."