Dion Graus geknipt als animal cop

PVV-Kamerlid Dion Graus heeft in het tv-programma Eva Jinek op Zondag gezegd dat hij wel een dierenpolitieagent in de serie Flikken Maastricht wil spelen. Op de belofte zijn haar hiervoor af te knippen werd direct ingegaan.

Graus is er verbolgen over dat het CDA zich na de val van de gedoogcoalitie niet meer gebonden voelt aan afspraken met de PVV over de dierenpolitie. De christendemocraten vinden dat dierenagenten ook andere politietaken uit moeten voeren. Graus vreest dat het zo snel gedaan zal zijn met 'zijn' animal cops. Daarom wil de Limburgse parlementariër in de tv-serie Flikken Maastricht graag een dierenagent spelen.

Aanleiding voor die uitspraak was de aanwezigheid van Flikken-acteur Victor Reinier in de uitzending. Na contact met de producent van de politieserie werd Graus een rol beloofd, maar zijn haar werd wel te lang voor een agent bevonden. Zodoende werd de visagiste van Jinek ingeschakeld om de politicus terstond een naar eigen zeggen dierenpolitiewaardig kapsel te bezorgen.