Minder feestgangers naar Amsterdam

De NS had rond het middaguur al negentigduizend reizigers naar Amsterdam vervoerd. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, zegt een woordvoerder. Of het aantal lager blijft is nog niet te zeggen. "Misschien komen de mensen dit jaar wat later." Van de negentigduizend zijn er twintigduizend naar Amsterdam Zuid vervoerd.

De piek in het aantal reizigers ligt rond het middaguur, tot nog toe zijn problemen uitgebleven. 's Ochtends werden bij het Centraal Station twee spoorlopers aangehouden en beboet, maar daarna hebben zich geen problemen meer voorgedaan met spoorlopers. "Het is zelfs rustiger dan op een normale zondag", zegt een politiewoordvoerder.

Richting Eindhoven zijn ongeveer vijftienduizend reizigers vervoerd. Ook daar hebben zich volgens de NS geen problemen voorgedaan.

Het heeft geen zin meer om maandag nog voor een dancefeest naar Amsterdam te gaan, zegt een woordvoerder van de gemeente. Alle dancefeesten zijn vol. De meeste feesten waren al in voorverkoop uitverkocht. Een vrij toegankelijk feest op het Java-eiland is inmiddels ook vol, laat een gemeentewoordvoerder weten. De 224 evenementen in de stad zijn wel te bezoeken.