Tandarts neemt wraak op ex-vriend

Een tandarts uit het Poolse Wroclaw heeft uit onvrede van het beëindigen van haar relatie alle tanden van haar ex-vriend getrokken. Dat kan haar op een gevangenisstraf van drie jaar komen te staan.

De tandarts in kwestie, Anna Mackowiak was verbolgen over het feit dat haar vriend haar voor een andere vrouw had verlaten. Toen de man zich daags na de relatiebreuk bij haar praktijk meldde met kiespijn, besloot ze haar kans te grijpen. Nadat ze de man een zware verdoving had toegediend, trok ze zijn hele gebit eruit. Daarna verbond ze zijn kaak en zei dat er complicaties waren opgetreden. De man moest naar een specialist om zich verder te laten behandelen. Eenmaal daar aangekomen wist de specialist niet wat hij zag. “Ik probeerde me professioneel te gedragen en mijn emoties uit te schakelen. Maar toen ik hem daar zag liggen, dacht ik: wat een tr*t

Het slachtoffer, de 45-jarige Marek Olszewski, was zich van geen kwaad bewust. “Toen ik bijkwam voelde ik nattigheid omdat ik geen tanden meer voelde en mijn kaak ingezwachteld was”, zei hij. “Ik dacht dat ze professioneel was, ik had geen reden om aan haar te twijfelen”.

Inmiddels is hij alweer vrijgezel, zijn vriendin heeft hem verlaten omdat ze niet met een tandeloze man wil zijn. Ook staat hij voor de hoge kosten die het maken van een kunstgebit met zich meebrengen. De tandarts is aangeklaagd vanwege wanpraktijken en het beschamen van het vertrouwen van een patiënt.