Centrum Damascus getroffen door explosie

Een zelfmoordterrorist heeft zich vrijdag in het centrum van de Syrische hoofdstad Damascus opgeblazen. Zeker tien mensen kwamen om en bijna dertig raakten gewond, aldus de Syrische staatsmedia. Elders in Damascus hadden drie kleinere explosies plaats. Daarbij kwam één persoon om.

De aanslag had plaats tegenover een moskee in de wijk Midan. Op de Syrische staatstelevisie was te zien hoe witte rookwolken opstegen en dat de straat met bloed was besmeurd. Negen lichamen zijn inmiddels geïdentificeerd. Onder de doden waren zeker zeven agenten, aldus de staatstelevisie.

De wijken Zahra, Sreiji en Adawi werden vrijdag getroffen door kleinere explosies. In Zahra kwam een man om, zijn vrouw en zoon raakten gewond. In Sreiji en Adawi raakten in totaal vijf mensen gewond.

Damascus en andere Syrische steden zijn de afgelopen maanden vaker getroffen door bomaanslagen. Het regime van president Bashar Assad houdt 'terroristen' verantwoordelijk voor de explosies. Die term gebruikt het Assadbewind ook om de opstandelingen in het land te omschrijven.

De oppositie ontkent betrokken te zijn bij de aanslagen en zegt dat de regering achter de aanslagen zit in een poging de reputatie van de oppositie te besmeuren.


Centrum Damascus getroffen door explosie (Foto: Novum)