Wii U-tabletcontroller bevat Skylanders-technologie

De Wii U-tabletcontroller bevat dezelfde technologie die wordt gebruikt voor het kinderavonturenspel Skylanders. Dankzij deze Near Field Communication-technologie kan draadloos worden gecommuniceerd met een chip zonder dat daar een batterij voor nodig is. Dat blijkt uit een gelekte trailer van het avonturenspel Rayman Legends voor de Wii U.

Near Field Communication-technologie maakt het mogelijk gamepersonages tot leven te roepen wanneer speelgoed op een speciaal plateau geplaatst wordt. In het spel van uitgever Ubisoft is het mogelijk de spelwereld van Rayman Legends te verrijken met andere personages van de uitgever. In de gelekte beelden is onder meer te zien dat de Raving Rabbids in het spel geplaatst worden wanneer een Raving Rabbid-poppetje op het scherm van de tabletcontroller geplaatst wordt.

Zowel Ubisoft als Nintendo heeft nog niets bekendgemaakt over Rayman Legends of over de NFC-technologie in de tabletcontroller van de Wii U. Beide onthullingen staan waarschijnlijk gepland voor begin juni wanneer Nintendo bekend gaat maken vanaf wanneer de Wii U verkrijgbaar is.