Vertonghen verlaat training met blessure

Jan Vertonghen heeft de vrijdagtraining van Ajax met een blessure vroegtijdig moeten afbreken. Het is nu niet zeker of de Belg komende zondag tegen FC Twente kan spelen.

De aanvoerder van de regerend landskampioen liep tijdens de oefensessie op vrijdag een blessure aan zijn linkerkuit op. Hoe ernstig de kwetsuur is, blijft nog even onduidelijk. Of de Belg komende zondag tegen FC Twente in actie kan komen, is eveneens niet bekend, meldt AT5.

Ajax neemt het komende zondag op tegen FC Twente in de Grolsch Veste in Enschede. Bij winst kan Ajax opnieuw kampioen van Nederland worden, al hebben de Amsterdammers daar wel hulp bij nodig. Concurrenten AZ en Feyenoord nemen het tegen elkaar op en dat duel moet in een gelijkspel eindigen.

Update 13:28 uur:

Tijdens de persconferentie liet Ajax-trainer Frank de Boer weten dat hij verwacht dat Vertonghen komende zondag gewoon kan spelen. "We moeten even afwachten hoe hij die schop verwerkt. Hij is in ieder geval niet door zijn enkel gegaan. Het waren meer de noppen van de schoen die tegen zijn enkel kwamen. Ik ga er vanuit dat hij er zondag gewoon bij is."