Krajicek: "Geen haast met keuze nieuwe coach"

Tennisster Michaëlla Krajicek heeft geen haast om een nieuwe coach te kiezen, zo meldt ze aan NUsport. De Nederlandse zit zonder trainer na de breuk met Eric van Harpen die zich kritisch over haar uitliet. Volgende week begint ze in Budapest aan de toernooien die haar naar de Olympische Spelen in Londen moeten leiden.

"Ik moet een goede keuze maken en heb geen haast. Mijn vader Petr reist de komende weken gewoon met me mee," zei Krajicek die na haar breuk met Van Harpen toch nog wat van hem gehoord heeft. "Het is wel grappig eigenlijk. Hij heeft me een paar dagen geleden nog een mail gestuurd met zijn verontschuldigingen. Op tennisgebied ging het heel goed, maar er waren persoonlijk te veel kleine dingen waarin we elkaar niet lagen. Ik spreek hem ook niet echt meer."

Krajicek heeft na het goed verlopen toernooi in Miami waarin ze nipt verloor van de nummer één van de wereld Victoria Azarenka een rustpauze van een maand ingelast. "Ik moest weer aansterken en energie opdoen. Ik had ook een klein beetje last van mijn knie en het toernooi van Fes kwam deze week net te vroeg. Nu kan ik weer voluit spelen," zei Misa die trainde met haar halfbroer Richard en ook door haar vader Petr onder handen werd genomen.

Krajicek staat nu 67e op de wereldranglijst, maar moet nog tien plaatsen klimmen om mee te mogen doen aan de Spelen. "Volgens mijn berekening moet ik nog driehonderd punten halen en dat is best veel. Het geeft wel wat extra motivatie voor de komende toernooien. Meedoen aan de Spelen is echt mijn droom. Zeker omdat het op Wimbledon is op mijn lievelingsondergrond gras," zei de Nederlandse die weet dat goed presteren in Budapest, Praag, Strasbourg en Roland Garros vereist is voor plaatsing. Ze kan eventueel ook in Nottingham nog wat punten verzamelen. Daarna wordt de balans opgemaakt voor de Spelen.