Serie Kinderen Geen Bezwaar stopt

De serie Kinderen Geen Bezwaar gaat na acht jaar stoppen. Schrijver en bedenker Haye van der Heyden beweert dat de comedyserie volgens zenderbazen niet langer bij de publieke omroep past.

"De stekker was er vorig seizoen bijna om dezelfde reden al uitgetrokken", vertelt Van der Heyden aan Televizier. "Toen mochten we nog een nieuwe serie maken, maar daar was nu geen sprake van. We moesten zelfs per direct stoppen."

Er worden nog zes afleveringen gemaakt van de serie met onder anderen Alfred van den Heuvel en Anne-Mieke Ruyten. "Ik heb ze inmiddels geschreven", aldus Van der Heyden. "Geen idee wanneer ze worden opgenomen of uitgezonden, maar daarin wordt langzaam maar zeker naar een climax gebouwd die terughaakt op de allereerste aflevering."

Een overstap naar een commerciële zender is volgens Van der Heyden ondenkbaar. "Dat heb ik bij het begin al vast laten leggen, toen ik zag wat verhuizen naar een commerciële zender deed met Het Zonnetje in Huis. Onderbroken worden door reclames vind ik geen prettig idee."