Celstraf voor prostitueren 8-jarig dochtertje

Een man uit Hardinxveld-Giessendam die zijn 8-jarige dochter op internet aanbood voor seks moet twee jaar de cel in. Justitie had anderhalf jaar cel tegen de man geëist. De rechtbank in Dordrecht vond de eis van de officier van justitie echter onvoldoende recht doen aan de ernst van de feiten.

De rechtbank legde de man ook een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar op en een proeftijd van twee jaar. De moeder van het kind is ook verdachte in de zaak, maar werd twee weken geleden op vrije voeten gesteld omdat ze door de politie verhoord was zonder dat er een advocaat bij was. Het Openbaar Ministerie probeert haar alsnog te vervolgen.

De man en de vrouw werden vorig jaar mei aangehouden. Ze onderhandelden via internet met volwassen mannen over de prijs om seks te hebben met hun dochter. Ook hadden ze kinderporno met hun dochter gemaakt.

Een man uit Heusden met wie de ouders onderhandelden over het hebben van seks met hun dochter werd eerder al veroordeeld tot een jaar cel. Hij had vijftienduizend euro en zijn Volkswagen Golf over voor seks met het meisje.