Samsung onthult cpu voor Galaxy S3

Samsung heeft bekendgemaakt welke cpu er in hun aankomende Galaxy-toestel zal zitten die begin mei aangekondigd gaat worden. Zonder officieel 'S3' te noemen kunnen we er met z'n allen vanuit gaan dat ze die telefoon bedoelen.

De Exynos 4 Quad is een quadcore processor die op minstens 1,4 GHz per core draait. Om de batterijduur zo lang mogelijk te houden wordt gebruikt gemaakt van een energiezuinige techniek gebaseerd op High-k Metal Gate-technologie. Volgens Samsung heeft de Exynos 4 Quad twee keer de processorkracht van zijn voorganger, de Exynos 4 Dual, terwijl hij 20% minder energie verbruikt.

De afmetingen van de Quad zijn exact hetzelfde als de Dual wat betekent dat fabrikanten direct over kunnen stappen op de nieuwe processor zonder hun apparaten opnieuw te ontwerpen. De exacte specificaties en meer informatie kun je vinden op de website van Samsung.

De verdere specificaties voor het toestel zijn op dit moment nog niet bekend en daarvoor zullen we waarschijnlijk echt moeten wachten tot 3 mei, maar de AnTuTu-benchmark (via Droid Life) heeft wel al wat staan. Naast de 1,4GHz quadcore-cpu krijgt de S3 1GB RAM, een scherm van 4,7" met een resolutie van 1280x720 en een 12 MP-camera. Uiteraard zal het toetstel draaien op Android 4.0. Deze specificaties zouden het volgens de benchmark direct het krachtigste Android-apparaat maken.

samsun