'Rutte woedend en sloeg met deuren'

VVD-premier Mark Rutte heeft zich tijdens de onderhandelingen in het Catshuis een stuk driftiger gedragen dan hoe relaxt en goedlachs hij buiten de poorten van het Catshuis deed. Dit vertelde de chef politiek van De Telegraaf Paul Jansen maandag in Pauw & Witteman.

"Rutte is flink van leer getrokken", onthult de journalist. "Als er dan met deuren gesmeten wordt of er wordt op hoge toon door de gang gebanjerd, dan kreeg je dat wel mee denk ik", zegt Jansen over zijn bronnen, waaronder het Catshuis-personeel.

Toen PVV-leider Geert Wilders op 27 maart voor het eerst bijna de stekker eruit wilde trekken, schijnt Rutte een woedeuitbarsting gehad te hebben. "Als jij dit doorzet Geert, dan ga ik je decimeren bij de verkiezingscampagne tot nul", zou Rutte gezegd hebben, waarbij Wilders lijkwit wegtrok.

Ook zou Wilders' adjudant Fleur Agema tijdens de onderhandelingen in huilen zijn uitgebarsten over een eigen bijdrage voor medicijnen. Desondanks werd zij door alle onderhandelaars, ook Wilders, niet serieus genomen op dit punt, aldus Jansen.

'Rutte woedend en sloeg met deuren'