Jennifer Hudson vecht tegen tranen bij getuigenis

Jennifer Hudson vocht maandag in de rechtbank tegen haar tranen. De 30-jarige actrice en zangeres deed haar verhaal tijdens het proces tegen de vermeende moordenaar van haar moeder, broer en neefje. Hudson werd als eerste getuige opgeroepen.

"Niemand wilde dat ze met hem zou trouwen", verklaarde een geëmotioneerde Hudson. De verdachte, William Balfour, is de ex-man van Hudsons zus. Hij zou Hudsons familieleden hebben vermoord uit jaloezie omdat hij dacht dat zijn ex een ander had. "De manier waarop hij haar behandelde stond ons niet aan."

Ook toen ze over het laatste bezoek aan haar familie vertelde, had Hudson het moeilijk. Toen de aanklager haar een foto van haar moeder overhandigde, barstte de actrice volgens TMZ in tranen uit.

Het proces tegen Balfour, die Hudsons zus en familie al eerder bedreigde, neemt waarschijnlijk zo'n maand in beslag. Maandag ging de zaak van start. Balfour wordt ervan verdacht bijna vier jaar geleden Hudsons 57-jarige moeder dood te hebben geschoten in haar woonkamer. De 29-jarige broer van de actrice werd doodgeschoten in zijn slaapkamer.

Balfour zou er vervolgens met de 7-jarige Julian vandoor zijn gegaan. Het kind, waarvan Balfour niet de vader is, werd drie dagen later dood aangetroffen in een auto. Ten tijde van de moorden zat Balfour nog in een proeftijd vanwege een poging tot moord. Naar verwachting woont Jennifer Hudson het hele proces tegen Balfour bij.