Landskampioen van Nederland bekend

Ajax is vanavond voor de 31e keer landskampioen van Nederland geworden. De Amsterdammers wonnen in de Amsterdam ArenA met 2-0 van VVV-Venlo en stelden daarmee een verlenging van hun vorig jaar behaalde titel veilig.

Lang leek het er dit seizoen op dat het Ajax niet zou lukken hun titel te prolongeren. Aan het begin van de tweede seizoenshelft stond de Amsterdamse club nog dertien verliespunten achter op de toenmalige koploper AZ en stond twaalf speelrondes geleden zelfs nog op de vijfde plaats. Dat was precies het startmoment van een sterke reeks van het team van trainer Frank de Boer, dat sindsdien louter overwinningen wist te boeken.

Door het vele puntverlies van concurrenten AZ, PSV, Feyenoord, FC Twente en sc Heerenveen wist Ajax langzaamaan terrein goed te maken en na de 28e speelronde nam het de leiding over van AZ, dat toen gelijkspeelde tegen Vitesse. Verder puntverlies van de concurrenten bracht de Amsterdammers in een zetel, waardoor het vandaag zijn 31e titel kon bijschrijven. Het is voor het eerst sinds het seizoen 1995/1996 dat de club een landstitel weet te prolongeren.