Weer rood voor Stekelenburg in topduel

AS Roma-doelman Maarten Stekelenburg heeft in de topper tegen Juventus al na 26 minuten een rode kaart gekregen.

Stekelenburg kwam na een klein half uur spelen in Turijn uit zijn doel en zag Claudio Marchisio over zijn been vallen. Ondanks dat de Oranje-international zich inhield, moest hij het veld met rood verlaten. Scheidsrechter Mauro Bergonzi toonde geen clementie voor Stekelenburg, die al een verleden heeft met de Italiaanse arbiter.

Eerder dit seizoen stuurde Bergonzi de oud-Ajacied ook al van het veld. In de Romeinse derby tegen Lazio moest Stekelenburg ook na een discutabele rode kaart de kleedkamer opzoeken. De doelman kende al geen gelukkige avond op bezoek bij de koploper in Italië. Op het moment van de overtreding stond Roma 2-0 achter.

Juventus kreeg na de rode kaart van Stekelenburg een penalty, maar Andrea Pirlo moest lang wachten voordat reservedoelman Gianluca Curci zich had klaargemaakt. Pirlo bleek niet optimaal geconcentreerd te zijn en zag Curci in eerste instantie redding brengen. In de rebound moest de doelman alsnog zijn meerdere erkennen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 4-0 zege voor Juve dankzij goals van Arturo Vidal (2x), Pirlo en Claudio Marchisio.