S. de Jong: "Gun Luuk wel de tweede plaats"

Siem de Jong was opgelucht na de 2-0 overwinning op FC Groningen. De voetballer kan volgende week met Ajax kampioen worden bij FC Twente.

Ajax won zondagmiddag uiteindelijk met 2-0 van FC Groningen, maar heel soepel ging het allemaal niet. "Het was misschien niet heel goed, maar in deze fase is dat ook niet heel belangrijk. FC Groningen zakte helemaal tot de eigen helft in en dan is het lastig voetballen", aldus De Jong tegen Goal.com.

De Jong was zelf bij beide doelpunten betrokken in de Amsterdam ArenA. In de eerste helft werd zijn schot geblokt waarna Derk Boerrigter de 1-0 maakte en tien minuten voor tijd stelde De Jong Kolbein Sigthorsson in staat de 2-0 te maken. "Die eerste was inderdaad een beetje gelukkig. Ik weet ook niet of je van een assist mag spreken, maar die tweede kwam mooi bij Kolbeinn terecht. Ik werd zelf onderuit gehaald en de scheidsrechter zei daarna dat hij een penalty had gegeven als de bal er niet in ging."

Ajax gaat komende zondag op bezoek bij FC Twente, de club van zijn broer Luuk. "Ja net als vorig jaar kan ik tegen hem kampioen worden. Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik zie hem deze week nog wel denk ik. Tegen Twente krijgen we denk ik meer de kans om een goede wedstrijd te spelen. Zij hebben de punten misschien nog wel harder nodig dan wij en zullen dus moeten komen. Ik gun Luuk zeker de tweede plaats, maar wordt zelf het liefst zo snel mogelijk kampioen. Jammer voor hem dus, maar wij willen winnen in Enschede", besluit de eenmalig international.