[Premier League] Manchester City op drie punten van United

Manchester City heeft de spanning in de Engelse titelstrijd volledig teruggebracht. De ploeg van trainer Roberto Mancini won zondag met 2-0 bij Wolverhampton Wanderers. Sergio Aguero passeerde de Nederlandse doelman Dorus de Vries in de 27e minuut, Samir Nasri gooide het duel een kwartier voor tijd op slot.

Manchester City heeft met drie duels voor de boeg drie punten achterstand op lijstaanvoerder Manchester United, dat eerder zondag met 4-4 gelijkspeelde bij Everton. De stadgenoten treffen elkaar volgende week in het City of Manchester Stadium. Bij de Citizens kwam Nigel de Jong een halfuur voor tijd in het veld voor David Silva.

De 31-jarige De Vries maakte zondag zijn Premier Leaguedebuut voor de Wolves, die eerste keus Wayne Hennessey zagen afhaken met een knieblessure. Veel plezier beleefde De Vries daar niet aan. De thuisploeg kan degradatie door de nederlaag niet meer ontlopen.

West Bromwich Albion slaagde er voor het eerst in 45 jaar weer in om te winnen bij Liverpool. Door een treffer van Peter Odemwingie werd het 0-1. Dirk Kuijt mocht in de basis beginnen, maar werd in de 68e minuut vervangen. Liverpool bezet de achtste positie, de Baggies staan twee plaatsen lager.

Manchester City op drie punten van United (Foto: Novum)