[GP2] Uitslag Race 1 Bahrein

Davide Valsecchi heeft de eerste race van de GP2 Series in Bahrein op zijn naam geschreven. De Italiaan bleef op het asfalt van Sakhir Luiz Razia en Esteban Gutierrez voor. De Nederlanders Giedo van der Garde en Nigel Melker kwamen niet over de streep.

Valsecchi had een makkelijke middag, want hij reed van poleposition weg bij de start en daarna kwam zijn overwinning nimmer in gevaar. Wel moest de Italiaan nog halverwege de race een voorsprong van twaalf seconden inleveren nadat de safety car op de baan kwam na een aanrijding tussen Felipe Nasr en Johnny Cecotto.

Dit zorgde ervoor dat er een spannende strijd om plaats twee kon ontbranden. James Calado had van alle ellende geprofiteerd door op te klimmen naar plaatst twee. Hij leek de beste papieren te hebben om deze positie te bemachtingen, maar de bolide van de Brit bleek niet snel genoeg te zijn, waardoor hij uiteindelijk slechts als vijfde eindigde. Luiz Razia pakte uiteindelijk de tweede stek, terwijl Gutierrez in de laatste ronde Max Chilton voor de laatste podiumplaats verschalkte.

Van der Garde maakte dit allemaal al niet meer mee, want hij kwam vroeg in de race in botsing met Stefano Coletti. De Nederlander reed daarna verder, maar een botsing met Nathanael Berthon zorgde ervoor dat hij halverwege de race met schade op moest geven. Melker kende een lastige race en moest enkele ronden voor tijd met een lekke band opgeven. Hij probeerde nog wel op drie banden de pits te halen, maar de bolide raakte zwaar beschadigd toen door de trillingen de voorvleugel afbrak en onder de auto terecht kwam.