Politiebonden heroverwegen cao-inzet

De politievakbonden gaan hun inzet voor een nieuwe cao voor de politie heroverwegen. Na het sluiten van de cao voor gemeenteambtenaren, lijkt er toch ruimte te zijn voor meer loon. Dat meldt politievakbond ACP vrijdagavond.

De ambtenaren krijgen er in het vrijdag gesloten akkoord twee procent bij en ontvangen een eenmalige uitkering. De politiebonden hadden gezien de huidige financiële situatie hun looneis van drie procent extra juist laten vallen.

"Er bestaat kennelijk ruimte in de door het kabinet bepaalde nullijn voor twee jaar in de overheidssectoren", zegt een woordvoerder. De bonden gaan maandag met elkaar om de tafel om hun inzet te bespreken. "De uitkomsten van ons extra overleg zullen wij zo spoedig mogelijk bekend maken", aldus ACP.

De bonden lieten eerder vrijdag nog weten dat het cao-traject in een 'cruciale fase' zit. Zij hebben minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) duidelijk gemaakt dat de achterban op korte termijn duidelijkheid wil hebben over het wel of niet hervatten van de onderhandelingen.

Politiemedewerkers voeren al sinds begin maart actie vanwege de vastgelopen onderhandelingen. Sinds vorige week praten de bonden weer met Opstelten. Het ging toen echter om informele en verkennende gesprekken.


Politiebonden heroverwegen cao-inzet (Foto: Novum)