Topman PostNL weg na problemen met commissarissen

Topman bij PostNL Harry Koorstra legt met onmiddellijke ingang zijn functie neer. De samenwerking van de bestuursvoorzitter met de raad van commissarissen verliep te stroef. Dat meldt het bedrijf donderdag.

Koorstra en de commissarissen waren het er onder meer niet over eens hoe moet worden omgegaan met mensen die een belang hebben in PostNL. "Onder zo'n gesternte, gegeven de uitdagingen waar het bedrijf voor staat, kan en wil ik niet werken. Ik ga weg zonder vertrekregeling omdat wat mij betreft principes voorop staan."

Voorzitter van de raad van commissarissen Piet Klaver zegt het vertrek van Koorstra te betreuren. "In meer dan 20 jaar heeft Harry een belangrijke bijdrage geleverd in vaak zeer uitdagende omstandigheden."

De raad van commissarissen wil bestuurslid Herna Verhagen benoemen als nieuwe bestuursvoorzitter. Zij heeft bijna twintig jaar ervaring binnen PostNL en heeft bij de onderneming verschillende functies vervuld.

PostNL voert momenteel een grootscheepse reorganisatie door. Daardoor zijn problemen ontstaan met de postbezorging. Maandag kondigde het bedrijf maatregelen aan die de problemen moeten doen verminderen. Staatssecretaris van Economische Zaken Henk Bleker (CDA) liet dinsdag weten dat de Opta de komende tijd extra alert is op klachten over de postbezorging door PostNL.