Drie Hart van Nederland-presentatrices op straat

Drie Hart van Nederland-presentatrices verliezen hun baan. SBS 6 neemt afscheid van Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit. Zij zijn na de zomer niet meer te zien in het nieuwsprogramma, maakt SBS donderdag bekend.

De presentatrices moeten vertrekken omdat SBS kiest voor een nieuwe opzet van Hart van Nederland. Het nieuwsprogramma wordt na de zomer door één presentatrice gepresenteerd, nu is sprake van een duopresentatie. Gallyon van Vessem, Marlayne Sahupala, Selma van Dijk en Evelien de Bruijn mogen wel blijven. Het presentatieteam wordt bovendien versterkt met RTL-presentatrice Sandra Schuurhof.

Georgette Schlick, zenderbaas van SBS, spreekt van 'een hele moeilijke beslissing'. "Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit zijn mede bepalend geweest voor het succes van Hart van Nederland." Peterzon is al sinds 1995, toen Hart van Nederland van start ging, een van de presentatrices. Dartell presenteert het programma sinds 1996, Du Toit voegde zich in 2001 bij het presentatieteam.

Niet alleen Hart van Nederland, ook Shownieuws krijgt na de zomer een nieuwe opzet. De veranderingen betekenen dat het showbizzprogramma een eigen hoofdredacteur krijgt, Leon de Ruyter. Marc van der Ree blijft hoofdredacteur van Hart van Nederland.